Rövidpályás Gyorskorcsolya Eb - Rövidpályás Gyorskorcsolya-Eb: A Liu- És A Krueger-Testvérek Is Csapattagok - Sportfaktor

"Szeretnénk mindig az előző évi teljesítményt túlszárnyalni, a legjobb három mindig a szemünk előtt lebeg, most is ezt tűztem ki célul" - mondta Liu Shaoang, aki tavaly Dordrechtben két arany- és két ezüstéremmel zárt. A váltóban bekövetkezett tagcserékkel kapcsolatban kijelentette, minden nap együtt edzenek, korcsolyáznak így az összeszokottsággal nem lesz baj. "Mindenki felkapja a fejét arra, hogy két ilyen testvérpár is magyar színekben versenyez" - mondta Kruegerékről Liu Shaoang, akik magyar válogatottsága számára is plusz motivációt jelent. A női csapatból Jászapáti Petra kijelentette, jó futamfelépítést, jó versenyzést, és egy szuperdöntőt vár magától a debreceni kontinensviadalon. "Jól felkészültünk, karácsony óta azon dolgozunk, hogy a lehető legjobb formában legyünk, remélem, ez ki is fog jönni" - fogalmazott Jászapáti, aki 500-on, 1500-on és a váltóval is bízhat a jó szereplésben. "Összesen öt versenyt futottunk a váltóval, de edzésen is nagyon sokat gyakoroltuk a versenyszituációkat.

Főoldal

Az olimpiai bajnok férfi váltó egy esés miatt negyedik lett a lengyelországi Gdanskban rendezett rövidpályás-gyorskorcsolya Európa-bajnokságon. Az 5000 méteres fináléban először állt össze a legerősebb magyar négyes: Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry és Burján Csaba, mert az előző idényben az amerikai születésű versenyző sérüléssel bajlódott, majd Burján egyéves eltiltását töltötte. A futam eleinte nyugodt körülmények között zajlott, a magyarok a harmadik helyen "utaztak" a hollandok és az olaszok mögött. Elsőként Burján szánta el magát akcióra, fel is jött másodiknak az olaszok mögé, de Liu Shaolint húsz körrel a vége előtt visszaelőzte a holland rivális. Liu Shaoang azonban öt körrel később ismét előretört, ezúttal az olasz vetélytársat maga mögé utasítva. A hajrához közeledve azonban Burján kicsúszott, így esély sem maradt a dobogós helyezés megszerzésére. A győzelem végül Hollandiáé lett az olasz és az orosz kvartett előtt. A nők 3000 méteres fináléjában a toronymagas favorit hollandoknál éppen a legjobb versenyző, a minden egyéni számban aranyérmes Suzanne Schulting csúszott ki, így nem tudta megismételni tavalyi sikerét, amikor mind az öt számban aranyérmet nyert.

rövidpályás gyorskorcsolya ebéniste

Remélem, mostanra összeértünk annyira, hogy ez a jégen is látszódjon" - tekintett előre a debreceni viadalra. Meglátása szerint az előzésekben fejlődött legtöbbet, és mivel a 2017-es, magyarországi olimpiai kvalifikációs világkupa "jó élmény volt számára", bízik abban, hogy Debrecenből is hasonló élményekkel fog hazatérni. További cikkek Egyéni sportokOlimpiai Híradó: amikor a hatodik helyre elég a legjobb idő - február 16. 2022. 02. 16. 18:00A magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolya váltó úgy végzett a hatodik helyen, hogy jobb időt teljesített mint az aranyérmet megszerző kanadai … Egyéni sportokPeking 2022: a B-döntő megnyerésével olimpiai hatodik a férfi váltó2022. 14:10A Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Krueger John-Henry, Nógrádi Bence összeállítású magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolyaváltó megnyerte a B-döntőt … Egyéni sportokOlimpiai Híradó: Liu Shaoang a világ tetején - február 14. 14. 15:40Négy döntőt rendeztek a pekingi téli olimpián, és bármennyire is érdekesek voltak a versenyek, mi Liu Shaoang éremátadására figyeltünk legszívesebben.

Nem láthatjuk a Liu testvéreket az Eb-n - a short trackesek olimpiai főpróbáját is törölték - Eurosport

"Arra nyomatékosan felhívtuk mindenki figyelmét, hogy most ne vállaljanak be kockázatos manővereket. Amit más helyzetben megpróbálnak, azt most ne tegyék" - mondta Telegdi, aki elárulta, a nőknél Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca és Kónya Zsófia szerepel egyéniben, azaz Keszler Andrea és Heidum Bernadett csak váltóban indul, míg a férfiaknál Knoch Viktor, Burján Csaba és az amerikai születésű Krueger Cole lesz az egyéni induló, a magyarok két legjobbja, Liu Shaolin Sándor és öccse, Liu Shaoang pedig a stafétában kap helyet. Telegdi ezzel kapcsolatban megjegyezte, a sportolókkal egyeztetve döntöttek arról, hogy kinek van szüksége a versenyzésre. A nőknél azért a legrutinosabbak maradnak ki, mert nekik megvan az a tapasztalatuk, amellyel a versenyzés automatizmusként működik, ráadásul hosszabb regenerációs időre van szükségük a versenyek után. A férfiaknál pedig azért határoztak másképpen, mert a negyedik olimpiájára készülő Knoch Viktort ebben a szezonban sok sérülés hátráltatta, így keveset versenyzett, de mostanra tökéletes állapotba került.

Ez lett volna az utolsó nemzetközi verseny a februári téli olimpia előtt. A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) kedden közölte, hogy törölte a rövidpályás gyorskorcsolyázók januárra tervezett Európa-bajnokságát. Az ISU hivatalos oldalának beszámolója szerint a házigazda Drezda a koronavírus-járvány miatt lépett vissza a rendezéstől. Az ISU ezt követően szeretett volna új helyszínt találni az eseménynek, a hollandiai Dordrecht érdeklődött is, de végül "az egészségügyi korlátozások ezt az áthelyezést lehetetlenné tették" – írják. A kontinensviadal lett volna a sportág szereplői számára az utolsó nemzetközi verseny a februári téli olimpia előtt, amin a magyar férfi váltó címvédőként indul majd.

A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) kedden közölte, hogy törölte a rövidpályás gyorskorcsolyázók januárra tervezett Európa-bajnokságát – számolt be róla az MTI. Az ISU honlapjának beszámolója szerint a házigazda Drezda a koronavírus-járvány miatt lépett vissza a rendezéstől. Az ISU ezt követően szeretett volna új helyszínt találni az eseménynek, a hollandiai Dordrecht érdeklődött is, de végül "az egészségügyi korlátozások ezt az áthelyezést lehetetlenné tették". A kontinensviadal lett volna a sportág szereplői számára az utolsó nemzetközi megméretés a februári téli olimpia előtt, amelyen a magyar férfi váltó címvédőként indul majd. (MTI/HP) Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

  • Ideiglenes forgalmi rend október 23-án – Szegedi Közlekedési Társaság Parkolási üzletág (SZEPARK)
  • Vasárnapi ebéd ötletek
  • Rövidpályás gyorskorcsolya vb
  • Debrecen rendezi a 2020-as rövidpályás gyorskorcsolya Eb-t | JochaPress.hu
  • Rövidpályás gyorskorcsolya-Eb - FEOL
  • Nem láthatjuk a Liu testvéreket az Eb-n - a short trackesek olimpiai főpróbáját is törölték - Eurosport
  1. Samsung galaxy j5 2017 műszaki adatok
  2. Nagy hideg hegy időjárás
  3. Nőgyógyászat szegedi ut unum sint
  4. Angol magyar google fordító
  5. Fehér boldizsár vak majom kritika
  6. Férfi nemi betegség
  7. Eladó suzuki grand vitara
  8. A három testőr film
  9. Bio tisztítószerek webáruháza
  10. Opten kft ügyvezető megbízási
  11. Autóalkatrész 24 hu magyarul
  12. 4x114 3 alufelni eladó online
January 10, 2023, 9:06 am